Contents tagged with múzeum

 • Múzeumi barangoló – Bataviawerf, Lelystad, Hollandia

  Tags: múzeum, hollandia, frízföld

  Frizfoldi_hajout_1.jpgHírlevelünk hasábjain Ákos György, Balogh Tamás és Vajda Györgyi tollából már több hajózási múzeumról, gyűjteményről beszámoltunk látogatóinknak. Egyben kértük az érdeklődőket, hogy – amennyiben itthon vagy külföldön egy-egy hasonló gyűjteményben járnak – készítsenek képeket és leírást élményeikről, hogy megismertethessük a gyűjteményeket azokkal is, akiknek esetleg egyelőre nincs lehetősége személyesen is felkeresni azokat. Ezúttal Balogh Tamás osztja meg hollandiai tapasztalatait az érdeklődőkkel – nemcsak a helyi múzeumokról, de egyúttal a hollandiai hajózás általános helyzetével összefüggésben is.

  A frízföldi hajóút beszámolója letölthető holnapunkról, pdf formátumban (36MB): Irány Frízföld! - Frízföldi hajóút

 • Múzeum nyitásra készülődve Zebegényben

  Tags: bánsági_andor, dezseny_zoltan, gombos_karoly, hajózástörténeti_múzeum_zebegény, múzeum

  2011. március 27-én capt. Gombos Károly, Dr. Dezsény Zoltán és Bánsági Andor tagtársak ellátogattak a zebegényi Hajózástörténeti Múzeumba, ahol kicsomagolták a múzeumkertben található különféle hajózási eszközöket és összesöpörtök a faleveleket, így készítve fel a múzeumot az április elsejei nyitásra. A múzeum tulajdonosa, Farkas Judit asszony friss palacsintával jutalmazta szorgos tagjainkat.

  A cím egyébként senkit se tévesszen meg, a múzeum már 27 éve üzemel, de néhány éve egyesületünk tagjai segédkeznek a tavaszi nyitásban és a szezonvégi zárásban.

  A múzeum címe és nyitva tartása:


  Hajózási Múzeum
  2627 - Zebegény
  Szőnyi István út 9.

  +36 (27) 373-305
  [email protected]

  Április 1. - október. 31.:
  Kedd - Szombat 9-18, Vasárnap 9-16.30, előzetes bejelentkezéssel hétfőn is.